Budget starterslening gemeente Soest aangevuld!

Met ingang van vrijdag 25 november 2011 kan er in de gemeente Soest weer een starterslening worden aangevraagd! Een starterslening overbrugt het gat tussen de verwervingskosten van de gewenste woning en het bedrag dat volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie kan worden geleend.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Als vervolgens de maandlast toch niet haalbaar blijkt, kun je tegen betaling de gemeente vragen om een herziening. Soms is het dan mogelijk dat je tijdelijk rente en aflossing betaalt die past bij jouw inkomen op dat moment, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

Inwoners van Soest komen voor een starterslening in aanmerking als zij voor de eerste keer een woning kopen. De verwervingskosten van deze woning mogen maximaal € 250.000 bedragen en het maximale leenbedrag is € 25.000.

Haal de informatiebrochure en aanvraagformulier af in het gemeentehuis of vraag meer informatie aan via starterslening@soest.nl.