Aanbod

VERKOCHT
Birkstraat 91, 3768 HD Soest
€ 895.000 k.k.
woonoppervlakte: 246 m2 | bouwjaar: 1936 | kamers: 6 | perceel: 596 m2
Riant wonen op loopafstand van de Soester Duinen? Het kan!
Na ruim 68 jaar gunt de eigenaar van de voormalige kruidenierszaak deze unieke en geweldige plek aan een nieuwe gelukkige!

Zeer charmante, grote, werkelijk fantastische VRIJSTAANDE WONING, met álles erop en eraan! Uitgebouwd en opgebouwd, OPRIT met parkeergelegenheid voor 3 auto’s, GARAGE, WERKPLAATS en (binnen)BERGING met bergzolder, MAGAZIJN met KELDER, BUITENBERGING, KIPPENREN met nachtverblijf, fijne zonnige TUIN, compleet met privacy en VERANDA. Naast parkeren op eigen terrein is er ook voldoende openbare parkeergelegenheid. Dit alles-behalve-gewone huis met prachtige bouwdetails is zeer liefdevol bewoond en onderhouden. Ruim 365 m² woon- en bergruimte, werk- en speelruimte, aan-huis-gebonden-beroeps- of mantelzorgruimte, gelegen aan de voet van de Korte Duinen!

Dit huis heeft vele extra’s, zoals prachtig metselwerk, elektrische markiezen, romantisch balkon aan voorzijde, elektrisch sierhek, garage/werkplaats/berging/magazijn met elektra en verwarming, het hele huis aan alle zijden goed ontsloten, vrijwel geheel isolatieglas, 12 zonnepanelen en airco/verwarming.

De Birkstraat in Soest-zuid is een belangrijke verbindingsweg tussen Soest en Amersfoort. Birkstraat 91 ligt aan de rand van Soest, tegenover het Herenhuis Vosseveld en schuin tegenover Stichting De Paardenkamp (nationaal rusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden). Het grenst praktisch aan de weilanden en het poldergebied van de rivier de Eem, als ook het uitgestrekte natuurgebied de Soester Duinen. Nabij alle comfort en voorzieningen, zoals bijvoorbeeld winkelcentrum Soest-zuid, scholen, sportaccommodaties en restaurants. Soest is goed te bereiken per bus, trein of auto (uitvalswegen richting A28, A27 en A1).

Birkstraat 91 heeft een rijke historie. Tijdens de oorlogsjaren was hier een deel van de Lagere School aan de Driehoeksweg gevestigd, opgevolgd door een meubelzaak. Vanaf 1954 is het melkzaak geworden, later A&O supermarkt (van vader op zoon), en sinds 2011 is het geheel woonhuis geworden. Het achtergelegen terrein was vroeger van busmaatschappij Tensen en is thans het parkeerterrein van Birkstaete. Op het naastgelegen terrein van de voormalige bakkerij bestaat een herontwikkelingsplan voor een complex van maximaal 3 woonlagen ten behoeve van 8 woonstudio’s.


Indeling
Begane grond:
Entree: chique in de zijgevel. Ruime hal met garderobe, trapopgang naar eerste verdieping, kelder/trapkast, (moderne) meterkast en toilet (wandcloset met fonteintje).
Royale woonkamer (ca 56 m²) aan de achterzijde met TV-chill-hoek en vaste (boeken)kastenwand, binnendoor toegang tot het halletje van de achteringang, toegang tot de heerlijke achtertuin en veranda via de 2 x dubbele openslaande tuindeuren, ruime eethoek en open U-keuken.
De open U-keuken (ca 12 m²) is handgemaakt op maat (2011) en is voorzien van veel kastruimte, Miele vaatwasmachine, Boretti 5-pits gasfornuis met oven en grillplaat, Itho afzuigkap, Liebherr hoge koelkast (2019) en Quooker (2022). Vanuit het keukenraam kijk je superleuk uit op de Birkstraat!
En dan natuurlijk nog de “pronkkamer” (ca 23,5 m²) aan de voorzijde met bijzonder mooie raampartijen, gezellige zithoek en sfeervolle elektrische sierhaard.
De woonkamers en keuken worden verwarmd door 3 x airco/verwarmingsunits en er ligt een mooie, geoliede lamelparketvloer.

Voor het overzicht gaan we weer even terug naar de hal van binnenkomst, want vanuit hier kun je achtereenvolgens naar de bijkeuken, het halletje van de achteringang, het magazijn, de kelder, de berging, de werkplaats en de garage.
De bijkeuken (ca 5,5 m²) is voorzien van een aanrecht en de wasmachine-aansluiting. Het halletje van de achteringang heeft een extra garderobe en de CV-installatie. Vanuit hier kun je dus ook direct binnendoor naar de woonkamer en naar het magazijn.
Het magazijn (ca 23 m²) is netjes afgewerkt en heeft veel daglicht, elektra en verwarming. Deze ruimte biedt toegang aan de stahoge kelder (ca 9,5 m²), de achtertuin via een achterdeur en de (binnen)berging.
De (binnen)berging (ca 16 m²) heeft ook daglicht, elektra en verwarming en via deze berging kun je naar de werkplaats. De grote bergzolder (1.79mH) boven deze twee ruimten is te bereiken via een losse trap vanuit de werkplaats. De werkplaats (ca 15,5 m²) heeft elektra, verwarming, mechanische ventilatie en een uitstortgootsteen.
Aansluitend nog de garage (ca 22 m²) met openslaande deuren, daglicht, elektra en verwarming.

Aan de achterzijde van al deze bergruimten bevindt zich dan nog de buitenberging met schuifdeur en elektra. Deze berging is alleen toegankelijk vanuit de achtertuin.
Het nachtverblijf van de kippen is netjes omgebouwd en vormt zo tegelijk een slimme afsluitbare doorgang langs het huis, van voor naar achter.

Eerste verdieping:
Bordestrap naar eerste verdieping. Halverwege bevindt zich de moderne badkamer (2015, ca 7 m²). Deze is voorzien van een inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, badkamerkast, elektrische vloerverwarming en infrarood paneel.
Overloop met separaat toilet (wandcloset) en toegang tot de tweede verdieping via een vaste trap. Aan de voorzijde liggen 2 slaapkamers met laminaatvloer. Een grote slaapkamer (ca 14 m²) met vaste kastenwand en toegang tot het balkon via een balkondeur. De kleine slaapkamer (ca 8 m²) heeft een vaste inbouwkast.
De mega-ouderslaapkamer (voormalige woonkamer van de bovenwoning) bevindt zich aan de achterzijde en is maar liefst ca 40 m²! Deze heeft een vaste kastenwand en toegang tot het platte dak via de balkondeur. Hier ligt een geoliede massief houten vloer.

Tweede verdieping:
Overloop met een geweldige nokhoogte van 3.20mH, dakvenster en bergruimte achter schotten.
Aan de achterzijde een tussenruimte en slaapkamer (ca 10 m²).
De tussenruimte heeft een dakvenster, wastafelmeubel, warmtepompboiler (2022) en kastenwand. Tot slot nog de slaapkamer aan de voorzijde (ca 12 m²) met bergruimte achter schotten en authentiek tuimelraampje!
Op deze verdieping ligt tapijt.


Bijzonderheden
  • riante vrijstaande woning met vrij uitzicht en álles erop en eraan!
  • uitgebouwd en opgebouwd, oprit met parkeergelegenheid voor 3 auto’s, garage, werkplaats en (binnen)berging met bergzolder, magazijn, met kelder, buitenberging, kippenren met nachtverblijf, fijne zonnige tuin, compleet met privacy en veranda.
  • ruim 365 m² woon- en bergruimte, werk- en speelruimte, gelegen aan de voet van de Korte Duinen!
  • thans 5 (slaap)kamers en nog veel potentieel in de aanbouwen, waaronder levensloopbestendig- en kangoeroe wonen
  • parkeergelegenheid op eigen terrein en ook ruimschoots openbare parkeergelegenheid
  • definitief energielabel D
  • gunstige ligging, nabij winkels, natuurgebied, openbaar vervoer en uitvalswegen
  • woonoppervlakte: ca 246 m2
  • overige inpandige ruimte (magazijn, kelder, berging, werkplaats, garage, nachtverblijf kippen: ca 93 m2
  • externe bergruimte (buitenberging): 22 m2
  • gebouwgebonden buitenruimte (veranda, balkon): 24 m2
  • perceel: 596 m2


Interesse in deze geweldige woning? Wij maken graag een afspraak om het u te laten zien!
Overdracht
VRAAGPRIJS
€ 895.000 k.k.
Aangeboden sinds
2023-01-05
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort object
Herenhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936
Soort dak
Samengesteld dak - pannen, bitumineuze dakbedekking
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlak (m2)
246
Inhoud (m3)
1190
Perceeloppervlak (m2)
596
Indeling
Aantal kamers
6 kamers
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, airconditioning, glasvezel kabel, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie
Energie
Isolatie
dakisolatie, grotendeels dubbelglas
Verwarming
cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk, elektrische verwarming
Warm water
elektrische boiler eigendom
Overig
Berging
aangebouwd steen
Klik hier voor de plattegrond
Klik op onderstaande afbeelding om de brochure te downloaden